Aan de slag

Nu de zakelijke, formele kant is geregeld, is het tijd de mouwen op te stropen. We beginnen vandaag met het bouwen van de WordPress-versie van je website.

Afhankelijk van de complexiteit en de actuele werkdruk, ronden we die klus meestal over 5 á 10 werkdagen af.

Op deze pagina leggen we je graag even uit wat je te wachten staat. We schetsen het proces in hele grote lijnen en met weidse gebaren. Elke conversie is namelijk anders. En dus scheelt ook de werkwijze, aanpak en doorlooptijd.

Nu we dat hebben afgesproken: als het goed is, ontving je inmiddels een e-mail met daarin de url van het domein waar we de WP-versie van je website bouwen. Op dat domein kom ik zo nog even terug.

Het kan zijn dat we op korte termijn contact met je opnemen als we vragen hebben. Bijvoorbeeld over beeldmateriaal, pagina’s die (op je huidige website) niet werken en andere praktische zaken.

Groeiend gras….
Je kunt de vorderingen richting WordPress op de voet volgen. Dat is (ik zeg het er maar bij) net zo spannend als het kijken naar groeiend gras. Maar als je het leuk vind om over mijn schouder mee te kijken, dan weet je waar je moet zijn.

Waarschuwing vooraf: het ziet er soms uit alsof er net is ingebroken. Houdt vertrouwen! Komt goed.

Nóg een waarschuwing. Hoewel de volgorde per project kan verschillen, komt het er meestal op neer dat er de eerste paar dagen weinig tot niets te zien valt. In die fase ‘schrapen’ we de content van je bestaande website. Daar ‘zie je niks van’ en het lijkt dus alsof we Pina Colada’s nippend op een tropisch strand zitten.

Was het maar zo… 🙂

In de volgende fase gaat de bouw ineens een stuk sneller. Je ziet de website als het ware groeien. De teksten worden zichtbaar en vaak is de navigatie (deels) ingericht. Dit is tevens de fase waarin we de meeste ‘rommel’ lijken te maken. Het ene moment ziet alles er keurig uit, twee tellen later is het scherm zwart. Of paars. Of weg.

Nogmaals: komt goed!

In de laatste fase lijkt het tempo weer in te zakken. Die fase kenmerkt zich door ‘geneuzel op de vierkante pixel’, het inregelen van scrips et cetera. Dat speelt zich grotendeels af achter de schermen. Je ziet het (meestal) niet maar er worden wel degelijke vorderingen gemaakt.

Zodra we klaar zijn, krijg je van ons een mail met het verzoek je nieuwe website door te lopen en te controleren. Is dat eenmaal achter de rug, dan pakken we de WP-website in en verhuizen we ‘m naar je eigen domein waar we alles weer uitpakken.

Tot slot: het tijdelijke (leen)domein waarop de WP-versie van je website wordt gebouwd is ‘geblokkeerd’ voor zoekmachines. Het zal dus niet gebeuren dat je half afgebouwde website plotseling in de zoekmachines komt bovendrijven. Ik adviseer je overigens wel om de url van de ‘werksite’ niet aan de grote klok te hangen.

De WP-versie van je website op het leendomein blijft ook na afloop nog een tijdje bereikbaar. Dat wil zeggen dat je tijdelijk (een maand of zo) op die website kunt oefenen met WP. Het is een 1-op-1 kloon van je ‘echte’ website. Op die kloon kun je naar hartelust experimenteren, knutselen en WP leren kennen zonder dat je ‘echte’ (voor klanten zichtbare) website schade oploopt.

Tot zo ver. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet contact op te nemen. 

Tot dan!