Shit happens.
Backups niet.

WordPress maakt geen backups. Je host/server ook niet. Je webbouwer ook niet. Kortom: als jij het niet doet (of regelt) doet niemand het en heb je geen backup als er iets misgaat.

Daarom is er het WordPress Backup Abonnement. Het zorgt dat je altijd een backup van je website achter de hand hebt. En nog meer goed nieuws: het WordPress Backup Abonnement is gratis.

Altijd een actuele, schone backup van je website achter de hand

Het WordPress Backup Abonnement

Er gaan vandaag 30.000 websites onderuit. Morgen ook. Net als overmorgen. Dat zijn er deze maand ongeveer een miljoen. De vraag is dus niet óf shit happens maar wanneer. En of je er op bent voorbereid.

Een hack of crash is alleen erg als je geen backup hebt!

"Maar wacht nou 's even...."

Mijn host/server maakt toch backups!?

Je host maakt ongetwijfeld backups. Maar voor zichzelf en (meestal) niet voor jou. Aan die backups heb je niets. Dat is overigens niet eens zo erg. Want als bijvoorbeeld je server crasht, kun je tóch niet bij je backups…

Het WP Backup Abonnement is meer dan alleen backups

Als je site een keer 1 van de 30.000 websites is die dagelijks onderuit gaan, is het om te beginnen te hopen dat je een backup hebt. Maar daarmee ben je er nog niet. Want hoe (wie?) zet die terug? En wie weet of die backup wél schoon is? En hoe ver kun je ’terug in de tijd’ als blijkt dat je website al een tijdje geleden is gehackt?

Daarom staat het Backup Abonnement op 3 stevige pijlers:

1: Backups

We draaien professionele backups, met alle tabellen van de MySQL database. Als er iets misgaat, kun je dus altijd terugvallen op een 100% kopie van je website.

2: Historie

We bewaren backups minimaal 30 dagen. Waarom? Omdat je problemen vaak niet meteen merkt. Dus moet je terug in de tijd kunnen voor een schone backup.

3: Externe opslag

Als de server onbereikbaar is, heb je niets aan de backups die daar zijn opgeslagen. Daarom bewaren we backups op goed beveiligde, externe locaties.

Een gloeilamp gaat ‘zo maar‘ stuk. Zonder waarschuwing en altijd op het moment dat het slecht uitkomt. Daarom ligt er een reservelamp in de keukenla.

Met je website is het net zo. Van het ene op het andere moment wordt je site gehackt, crasht de server of ‘ontploft’ er een plugin.

Een website-backup op een externe server is de reservelamp in de keukenla.

Waarom het WP Backup Abonnement gratis is

Shit happens. Daarom heb je een professioneel backup-plan nodig. Zeker als je een zakelijke website hebt. Dat kunnen we tegenwoordig gratis aanbieden omdat:

* de software goedkoper is geworden
* de software slimmer is geworden (waardoor we sneller kunnen werken)
* omdat de (externe) opslag van de backup-bestanden tegenwoordig bijna gratis is

En eerlijk is eerlijk....

En natuurlijk ook omdat we hopen dat je ons nu zó aardig gaat vinden dat je aan ons denkt als er aan je website gesleuteld moet worden. Of als er een nieuwe gebouwd moet worden. Daar zijn we namelijk retegoed in 🙂

Dit is waar je op mag rekenen:

Backups
We maken elke 2 weken een volledige backup van je website. Dus inclusief de database en alle bestanden.

Veilige opslag
Je backups bewaren we op de beveiligde cloudserver van Amazon in Ierland. Als je wilt kunnen we ook een kopie naar je dropbox versturen.

Waarom externe servers
Als er iets mis gaat met je server (crash, faillissement, hack etc) heb je niets aan de backups die daar zijn opgeslagen. Daarom bewaren we ze op externe locaties.

Historie
We bewaren minimaal 3 backups. Dat is circa 6 weken historie. Dat is belangrijk. Soms merk je pas (te) laat dat er iets mis is met je website. Dan heb je niets aan een backup van gisteren of vorige week. Dan moet je verder terug kunnen in de tijd.

En als mijn site tóch onderuit gaat…?
Als je website wordt gehackt of op een andere manier onherstelbaar beschadigd raakt, dan ‘restoren’ we een backup van je website. De eerste restore kost slechts €49.

Wat we garanderen:

We garanderen dat we gedisciplineerd, volgens schema en controleerbaar elke twee weken een backup draaien, dat we die opslaan op goed beveiligde ‘remote’ servers en dat we minimaal 4 á 6 weken historie bewaren.

Wat we niet garanderen:

Wat we niet garanderen is dat je website door het afsluiten van een Backup Abonnement beveiligd is tegen hack(er)s, niet goed functionerende servers/software, onkunde, domme pech of andere omstandigheden die je site onderuit kunnen halen.

We garanderen ook nadrukkelijk niet dat we een restore van een backup kunnen uitvoeren. Het komt gelukkig hoogstzelden voor, maar in uitzonderlijke gevallen is er soms ondanks onze inspanningen geen schone backup voorhanden, functioneert de restore niet goed of zijn er andere oorzaken die een adequate restore onmogelijk maken.

Je hebt 2 soorten mensen. De een begint morgen met het maken van backups. De ander vandaag. En jij...?

Met dit formulier vraag je een gratis WordPress Backup Abonnement aan. Direct na het invullen kom je op een pagina met instructies. Bovendien wordt er een bevestigingsmail verstuurd.