Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 webdesign blogs die je in de gaten moet houden

Soms heb je wat inspiratie nodig. Een zetje in de rug. Een arm om je schouder. Een bemoedigend woord. Een ideetje waarmee je verder kunt. Of gewoon een schop onder je kont.

We durven niet te beweren dat de vijf website hieronder de remedie zijn tegen elke vorm van designers- of writersblock, maar helpen zullen ze in elk geval een beetje. Het zijn stuk voor stuk internationaal vermaarde blogs over (vooral) webdesign. Handig als je even helemaal vastzit of gewoon heerlijk voor een druilerige zondagmiddag.

FreshWebDev is (je dácht het al!) een blog over Vers Web Design. En dat in de breedste zin van het woord. Daarom kom je ook nog wel eens blogposts tegen waarvan je je afvraagt wat je ermee aanmoet, maar wie oplet struikelt vaak genoeg over een pareltje van inzicht en inspiratie. Wij kijken minstens een keer per week naar nieuwe berichten. Omdat de website meerdere keren wordt aangevuld, zit er bijna altijd wel iets tussen wat ons (bewust of onbewust) verder helpt.

FreshWebDev.com

Veel plaatjes, weinig praatjes. SiteInspire is precies wat de naam al doet vermoeden: een roterende showcase van werk van collega’s. Soms onderstreept het hoe goed je eigenlijk (al) bent, soms hoeveel er nog te leren valt 🙂 Maar er valt bovenal ontzettend veel te zien. De site wordt regelmatig aangevuld. Vrijwel dagelijks zelfs. Enige minpuntje dat we kunnen bedenken (wat voor heel veel anderen juist een pluspuntje is overigens) is dat de site wel heel erg veel ‘designwerk’ toont. De bekende huis-tuin-en-keuken-zakelijke websites vind je er niet of nauwelijks. En misschien is dat maar goed ook 🙂

SiteInspire.com

DesignrFix bezoeken we elke week. En dat zouden meer mensen moeten doen 🙂 Waarom we steeds maar weer op deze website terugkomen is moeilijk te achterhalen. Heel er veel diepgang of heel erg unieke inzichten biedt deze website namelijk niet. Waarschijnlijk zit het ‘m in de ‘breedheid der dingen’. DesignrFix pakt bovendien onderwerpen aan die je bijna dagelijks meemaakt. Dus misschien ‘m daarin ook wel de magie. Of zouden het toch de talrijke (en soms nuttige) freebies zijn….?

DesignrFix

De jongens en meisjes van VanDerLayDesign draaien al een tijdje mee. Ze bewijzen dat een lange(re) adem loont als je eenmaal gaat bloggen. Ook zijn begonnen 6 jaar geleden met één berichtje. Dat zij inmiddels een veelgeraadpleegd blog (en bedrijf) hebben en heel veel anderen niet, komt domweg omdat zij stug doorblogten terwijl die anderen op een gegeven moment de handdoek gooiden. Komt bij dat ze verrekt zinnige dingen te zeggen hebben. Niet altijd natuurlijk, maar opvallend vaak wel. Voldoende reden om dit blog elke week even te openen.

VanDeLayDesign

Onextrapixell is zo’n dokter die hoofdpijn heeft maar zichzelf geen aspirientje voorschrijft. Het is zonder concurrentie de lelijkst-ogende website in deze opsomming. Nou moet er altijd één de lelijkste zijn, maar het probleem met deze website is dat het in bijna elke opsomming het keurmerk ‘de lelijkste’ had gekregen. Best knap voor een weblog over webontwerp. Of ligt het aan ons…

Lelijk of niet: we komen er graag. Want wat Onextrapixel ontbeert qua looks compenseert het met content. Snel, diepgang, breed en heel veel verstandige woorden over webdesign en WordPress. Aanradertje dus, ook al wil je er niet dood gevonden worden…

Onextrapixel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest