Search
Close this search box.

Onmisbare WordPress plugin: Imsanity

Er zijn wel 100 oorzaken waardoor je website slomer en slomer wordt. Het formaat van het beeldmateriaal is een van de meest voorkomende boosdoeners. En dus is er een plugin voor: Imsanity. Onmisbaar.

Mocht je het niet weten; de snelheid waarmee je website laadt in de browser van je bezoeker wordt steeds belangrijker. Ten eerste raken we allemaal een beetje verwend. We wachten niet meer tot een pagina helemaal is geladen. Als die niet binnen pakweg 2 seconde op het scherm ‘staat’ dan klikt je potentiële klant onverbiddelijk naar je concurrent.

Bovendien hecht Google steeds meer waarde aan snelheid. Het is een ‘ranking factor’ die belangrijker aan het worden is en zal blijven. Met andere woorden: als je website sneller is dan die van je concurrent, dan heb je in de ogen van Mighty G een streepje voor.

Het formaat van het beeldmateriaal dat je gebruikt bepaalt (mede) de snelheid van je pagina’s. Hoe groter de foto, des te trager de laadtijd.

imsanity wordpress plugin
Klik voor vergroting

Imsanity zorgt er voor dat het beeldmateriaal op je website nooit groter is dan noodzakelijk. Het verkleint te grote bestanden tot een formaat dat je zelf kunt instellen (zie screenshot). Dat is vooral handig als er beeldmateriaal wordt ingeladen waar je zelf als webmaster niet direct invloed hebt. Zeker als dat materiaal wordt geschoten met een moderne mega-pixel camera. Daar komen geen normale foto’s uit maar behangrollen 🙂

Ook als er al een groot aantal foto’s is ge-upload brengt Imsanity verlichting. De plugin heeft een ‘bulk resizer’ ingebouwd. Daarmee kun je al het bestaande beeldmateriaal verkleinen. Maximaal 250 tegelijk. een waarschuwing is hier wel op z’n plaats: het werk van de bulk resizer is onomkeerbaar.. Eenmaal verkleind is er geen weg terug meer. Dus doe jezelf een lol en maak eerste een backup en controleer of je niet per ongeluk ook ‘background images’ verkleint die wel degelijk 1920 pixels breed moeten zijn.

[clickToTweet tweet=”WordPress plugin met de coolste naam: Imsanity. Beeld op je website nooit groter dan noodzakelijk” quote=”WordPress plugin met de coolste naam: Imsanity. Beeld op je website nooit groter dan noodzakelijk” theme=”style3″]

Imsanity is eenvoudig te gebruiken. De instellingen (te vinden onder ‘instellingen’ of ‘settings’ in de linker kolom) zijn overzichtelijk en spreken voor zich. Het is ‘set & forget’. Eenmaal ingeregeld heb je er dus geen omkijken meer naar. Hou er wel even rekening mee dat je deze onmisbare WordPress plugin tijdelijk uitzet als e nieuwe (beeldvullend) achtergrondmateriaal wil uploaden.

Als je de plugin ‘in actie’ wilt zien, bekijk dan onderstaande video. Sla de eerste 4 minuten over als je weet hoe je een plugin moet uploaden en activeren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest