Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onmisbare WordPress plugins: Antispam Bee

onmisbare wordpress plugins

Er valt geen peil op te trekken: de ene website trekt binnen een paar dagen ‘spam comments’ vanuit elke hoek van de wereld, terwijl de ander in geen 100 jaar door de spammers wordt gevonden. Als dat eerste je lot is, bereid je dan voor op de dagelijkse sleur van reacties verwijderen. Of… installeer AntiSpam Bee. Een ongelogelijk simpele plugin maar vergis je niet: ongeëvenaard effectief.

Er zijn meer plugins die je website beschermen tegen spam. En sommige daarvan zijn nog goed ook. Meest bekende is ongetwijfeld Akismet. Niet de minste concurrent, want die plugin komt uit de stal van de makers van WordPress. Daarom is het opvallend dat zelfs Matt Mullenweg, de Grote Man achter WordPress, zich vorig jaar op WordCamp Europe liet ontvallen: “…another popular solution to fight spam is Antispam Bee”.

Antispam Bee heeft 2 dingen voor op Akismet en soortgelijke plugins: hij is gratis en het is zo simpel als simpel kan zijn. Antispam Bee maakt zelfs van de grootste digibeet een heuse ‘spam fighters’. Installeren, activeren, klaar.

Belangrijker dan prijs en gemak: Antispam Bee werkt. Als je ‘m installeert op een website met flink wat spam, dan ben je daar in bijna alle gevallen binnen 48 uur van af.

Antispam Bee instellingen (klik voor groter beeld)
Antispam Bee instellingen (klik voor groter beeld)

Dat de pluguin werkt zonder aandacht of ingewikkelde procedures, betekent niet dat er niets in te stellen valt. In de afbeelding hiernaast zie je een hele serie instellingen waarmee je het gedrag en de prestaties van de plugin kunt beïnvloeden. Maar nogmaals: het hóeft niet.

Waarom we Antispam Bee beschouwen als “Onmisbaar”?
Spam is een ramp. Het kan de prestaties van je website nadelig beïnvloeden, het kan je autoriteit in de ogen van Google schaden en… spam gaat je kostbare tijd kosten. Elke dag weer, als je pech hebt. Kortom: daar moet en wil je wat aan doen. Vandaag nog. En dan is deze plugin ideaal: snel geïnstalleerd, meteen na activatie aan het werk, gratis, effectief en in 9 van de 10 gevallen ‘set & forget’. Wat wil je nog meer!?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest