WordPress 4.3.1 Security and Maintenance Release

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

WordPress gaf vannacht (Nederlandse tijd) een update van de ‘core’ WordPress software vrij. Voor wie dol is op cijfertjes: het gaat om de WordPress 4.3.1 Security and Maintenance Release. Voor wie meer geïnteresseerd is wat die release betekent: meer veiligheid en 26 ‘bugs’ weggepoetst.

Als je theme er op is ingesteld, is de update automatisch doorgevoerd. Het enige wat je er dan van meekreeg is een e-mail dat je website is bijgespijkerd. Als je theme die automatische updates niet aankan (of als dat is uitgeschakeld) dan zul je die update zelf in gang moeten zetten.

Het is behoorlijk verstandig niet al te lang te wachten met die update. Die bevat namelijk behalve al die ‘bug fixes’ vooral 3 ‘security patches’. Het zijn niet de meest ernstige problemen die boven water kwamen. Maar nu de ins en outs van die lekken gepuibliceerd zijn (en dus bij zelfs de traagste hacker op het netvlies staan) moet je die update wel even uitvoeren. Dat kan morgen, maar NU is beter…

Wil je weten wat WordPress 4.3.1 aanpakt, kijk dan even de officiële WordPress release notes (die vind je hier) of de aankondiging van de update (klik hier).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll naar top