Zoek
Sluit dit zoekvak.

Foto’s voor je website of blog? Unsplash!

Het vinden van A) mooi en/of passend beeldmateriaal dat B) geen rib uit je lijf kost, niet C) overduidelijk ontzettend Yankee Doodle is en ook nog eens D) geen gehannes geeft met rechten en advocaten is een kunst op zich. Maar vanmorgen vonden we een rijke bron die aan A, B, C en D voldoet. Die hadden we heel graag heel veel eerder gevonden!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: als je op zoek bent naar prachtig beeldmateriaal dat je voor elk denkbaar doel kunt en mag(!) gebruiken zonder dat je met je credit card hoeft te wapperen, ga dan naar Unsplash.

Het beeldmateriaal dat je daar vindt mag je gebruiken op je website en op je blog en in je nieuwsbrief. Omdat het meestal in 300 DPI HR te downloaden is, zou je het ook voor drukwerk kunnen gebruiken. Je mag het materiaal zelfs gebruiken om advertenties of commercials te maken. Zie hier wat ze er zelf over te melden hebben:

“All photos published on Unsplash are licensed under Creative Commons Zero which means you can copy, modify, distribute and use the photos for free, including commercial purposes, without asking permission from or providing attribution to the photographer or Unsplash”

Het aanbod is in aantal behoorlijk maar (nog) niet overweldigend. Maar daar wordt aan gewerkt. Er worden elke week worden nieuwe foto’s toegevoegd. Er zit groei in dus en daarom wilden we deze rijke bron aan beeldmateriaal met je delen: Unsplash. Hieronder wat voorbeelden van de pareltjes die je er kunt vinden:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest